Aanstekelijk veranderen

31 maart 2017 | Hotel Houten
Masterclass
Sturen zonder te dwingen

Het lijkt wel of je tegenwoordig geen leiding meer mág geven. Als manager voel je je al snel een bemoeial. Toch vragen de steeds wispelturiger omstandigheden dat medewerkers voortdurend veranderen. Wat moet je dan wél doen? Hoe zorg je ervoor dat hedendaagse professionals zich blijven ontwikkelen en dat vernieuwing gestalte krijgt?

Professionals worden steeds minder beïnvloed door hun leidinggevenden, maar steeds meer door hun collega’s. Dit kunnen we gebruiken, door ervoor te zorgen dat gewenst gedrag aanstekelijk wordt en zich als een virus door de organisatie verspreidt.

Jeroen Busscher toont ons hoe wij dit kunnen doen in organisaties waar veranderen het nieuwe normaal is. Een volstrekt frisse kijk op leidinggeven - onmisbaar voor de manager van de 21ste eeuw.

 

 09.00    Ontvangst en registratie
     
  Blok 1   

Talkshow: De Buitenwereld in beweging

 

Technologische veranderingen, klanten met andere behoeften, verbeterprogramma’s, kostenreducties... Vandaag de dag wordt u met van alles geconfronteerd. Wie heeft er niet mee te maken? Jeroen Busscher gaat in gesprek met deskundigen over hoe zij veranderingen in de buitenwereld vertalen naar hun organisaties en teams.

Oftewel:

 • Hoe werken organisaties waar veranderen het nieuwe normaal is?
 • Hoe hou ik aansluiting met bewegingen in de markt?
 • En hoe kom ik tot en geef ik leiding aan innovatie?

Deelnemers talkshow:

 • Tjark Kamp, chef de mission teweegbrengen.nl; voorzitter Stichting Aeccretio en voorzitter Stichting wijkwaswinkel De Wasplaats.
       
 

Blok 2

 

Tips & Tricks van het “aanstekelijk veranderen”

Professionals worden steeds minder beïnvloed door hun leidinggevenden, maar steeds meer door hun collega’s. Dit kunnen we gebruiken, door ervoor te zorgen dat gewenst gedrag aanstekelijk wordt en zich als een virus door de organisatie verspreidt. Hoe maakt u zichzelf en uw mensen creatiever/innovatiever?

Tijdens dit onderdeel ontvangt u handige tips & tricks uit Jeroens nieuwe boek “Aanstekelijk Veranderen”.

       
  Blok 3  

Het geheim van “sneezers” | Leer meer over leidinggeven aan verandering in de praktijk

Als inspirerende manager wilt u veranderingen ook daadwerkelijk omzetten in concreet gedrag. Maar hoe doet u dit? En wat betekent dit voor uw rol in de praktijk? Tijdens dit onderdeel gaat Jeroen Busscher in op vragen als:

 • Waar moet u zich wel/niet aanhouden?
 • Hoe maakt u een weloverwogen keuze voor specifieke interventies binnen een veranderproces?
 • Hoe zorgt u ervoor dat uw team, uw afdeling, uw organisatie klantgerichter, ondernemender, creatiever, slimmer samenwerkt?
 • En wat is het geheim van “sneezers”?

 

     

 

  Blok 4  

Aanstekelijk veranderen vertaald naar morgen

In een interactieve werkvorm vertalen we de inzichten van vandaag naar persoonlijke concrete stappen voor morgen. Deelnemers gaan naar huis met een concreet aantal tips op maat.

 • U krijgt inzicht in uw eigen manier van veranderen
 • Herkent wat uw organisatie of team nodig heeft om te veranderen
 • En bepaalt samen met uw mededeelnemers met welke actiepunten u morgen nog aan de slag gaat

Ook kijken we terug op de doelstellingen van de deelnemers die aan het begin van de dag zijn geformuleerd. 

     

 

  16.30  

Borrel en mogelijkheid tot netwerken

       
  Bovenstaand programma is onder voorbehoud van wijzigingen

 

Jeroen Busscher

Jeroen Busscher

Jeroen Busscher, 1964, studeerde af als beeldend kunstenaar aan de Rietveld Academie. Na korte en hevige carrière als kunstenaar richtte hij in 1995 Malgil op. Malgil begon als evenementenbureau maar ontwikkelde zich door tot een ontwerpbureau voor organisatiecultuur interventies. Malgil won voor haar concepten een gouden en een bronzen Giraffe en een EVA.

Lees meer

Wouter Hart

Wouter Hart

Trainer, Oprichter en adviseur Verdraaide Organisaties

Vanuit zijn creatieve, niet bedrijfskundige achtergrond onderzoekt hij de patronen onder het huidige organisatiedenken en hoe met minder beheerbaarheid veel betere prestaties kunnen worden gerealiseerd. Eind 2012 verscheen ‘Verdraaide Organisaties’, dat hij schreef in samenwerking met Marius Buiting en waarvan inmiddels al 30.000 exemplaren over de toonbank ging.

Lees meer

Ruud Klarenbeek

Ruud Klarenbeek

Directeur JP van den Bent Stichting

Ruud Klarenbeek is sinds 1995 directeur/bestuurder bij de JP van den Bent stichting. Een waarden georiënteerde organisatie, die ruim 3300 mensen met een (verstandelijke) beperking ondersteunt bij leven. De JP organiseert alles heel dicht bij de cliënt en de medewerker. De individuele ondersteuningsvraag van de cliënt en het professionele antwoord van de medewerker staan bij de JP centraal. Medewerkers kennen eigen verantwoordelijkheid en genieten vertrouwen, elkaars kennis en kunde wordt benut.

Lees meer
Prijs en voorwaarden: 

€ 595,- per persoon (excl. btw) | Vroegboekprijs* voor de primaire doelgroep. 

€ 695,- per persoon (excl. btw) | Standaardprijs voor de primaire doelgroep.

*De vroegboekprijs is geldig tot en met 15 februari 2017

Prijs is inclusief boek van Jeroen Busscher 'Aanstekelijk Veranderen'

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN

Doelgroep:
Managers, zowel de managers die voor het eerst met verandermanagement te maken hebben als de managers die er al vaker mee te maken hebben gehad.

Aanmelden: 

Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijfformulier.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot twee weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen twee weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering natuurlijk altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.